Hajhullás

Az emberek 35 – 40%-át érintő probléma a hajhullás. A férfiak esetében a kor előrehaladtával alkattól függően megszokott, természetes dolognak számít a hajhullás. A nőknél azonban kevésbé gyakori a genetikai eredetű hajhullás.
Átlagosan napi 50-80 hajszál elvesztése normálisnak mondható. Ha ennél nagyobb mértékű a hajhullás, vagy kopaszodás lép fel, úgy azt javasoljuk, fordulj szakemberhez. A hajhullás komoly egészségügyi problémák jele is lehet amellett, hogy a kopaszodó személynek a megjelenésénének megváltozása sokszor lelki gondokat is jelenthet. A legfontosabb mégis az, hogy a kopaszodás megjelenése sokszor ráirányítja a figyelmet arra, hogy valami nem működik jól a szervezetünkben.

Ha Neked is hullik a hajad, kérd konzulenseink tanácsát az ingyenes konzultáción, ahol a hajad/fejbőröd vizsgálatát követően kiderül, hogyan tudunk Neked segíteni, hogy az újra dús hajkoronád segyítségével visszanyerd önbizalmad. 

A hajhullás lehetséges okai a következők:

  • Genetikai öröklés: akár már a tinédzser korban, jellemzően azonban a 30-as évek végén jelenik meg a hajhullás az arra genetikailag hajlamos személyeknél. Jelenleg a tudomány még nem tudja orvosolni a genetikai hajhullás problémáját, bár különböző kezelések segíthetnek ebben. (pl. haj transzplantáció, minoxidil kezelés)
  • Pajzsmirigy zavar: szintén elég gyakori hajhullási ok, amely bármilyen életkorban előfordulhat. Szerencsére ennek leküzdése, gyógyítása ma már nem okoz problémát, orvosi segítséggel viszonylag könnyedén kezelhető.
  • Szervezetben jelenlévő fertőzés, gyulladás: a haj elvékonyodásáért, illetve kihullásáért okolható a különböző eredetű fertőzés, gyulladás, góc jelenléte szervezetünkben. A hajhullás a betegség megjelenését követő 2-3 hónapban már észlelhető. Gyógyulás után általában magától visszaáll a haj és a fejbőr egyensúlyi állapota.
  • Helytelen hajápolási szokások: a hajfestékek, dauer, illetve egyéb szerek nem megfelelő használata is vezethet bizonyos fokú hajhulláshoz, hajritkuláshoz, valamint a haj elvékonyodásához.
  • Vitamin – és ásványi anyagok hiánya
  • Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények szedése: mellékhatásként felléphet hajvesztés
  • Hormonális változás: menopauza vagy szülés utáni hormonális változás eredményezhet bizonyos mértékű hajhullást
  • Kezeletlen stressz
  • Fejbőrt érintő gombás fertőzés
  • A nem megfelelő étrend, illetve nem megfelelő mennyiségű fehérje bevitel: jellemzően a diéta során fellépő fehérje bevitel hiánya eredményezheti a haj elvékonyodását, rosszabb esetben hajhullást is. A megfelelő mennyiségű szerves tápanyag bevitelét követően a fejbőr egyensúlya magától helyreáll és megszűnik a hajvesztés.

Bármilyen okból is hullik a hajad, amennyiben a megritkult a hajad, így azt dúsítani, vagy hosszabbítani szeretnéd, keresd fel konzulenseinket: a Magyarországon egyedül nálunk alkalmazott hajdúsítási és hajhosszabbítási technikával újra egészséges megjelenésű, dús hajkoronád lehet, mindezt úgy, hogy a meggyengült hajszálaidat nem terheljük. Az általunk alkalmazott póthaj rögzítési technológia maximálisan haj és fejbőr kímélő!